Verzilverd

Deze prachtige krullebol wordt -onder de Jacobitische voorwaarde- aanstaande maandag 70 jaar!
Z-e-v-e-n-t-i-g.
Ik heb haar al heel wat keren mogen vereeuwigen. Tussen deze beide portretten zit ruim 50 jaar poseren en andere leuke dingen. De laatste jaren is haar lichtgevende zilver een prachtig onderwerp voor mijn belichtings experimenten.
Ik heb haar al vroeg in mijn leven mogen verzilveren en had toen nog niet helemaal door, welke gouden greep ik daarmee deed! Maar ik had toen wel meer dingen niet door. Gelukkig had ze daar veel geduld mee. Mede door haar ben ik behoorlijk geland.

Handen in haar haar

Er was toen nog geen sprake van enig engelenhaar. Haar haar had een diepe koperkleur. Het waren de jaren van de henna-rituelen! Henna als natuurlijke en gezonde kleurstof maakte de koperkleurige glans nog dieper! Maar dat was wel even een klusje. Henna insmeren was echt smeren en dat kon ze niet alleen. Ik vond het bepaald geen straf als ik weer eens als henna-masseur moest optreden, met de handen in haar haar 😉

Gouden lijstje

“Wees over niets bezorgd, maar vraag in alle omstandigheden God wat u nodig hebt en dank Hem in uw gebeden” (Filippenzen 4 vers 6) was onze trouwtekst. Nou, die tekst hebben we nodig gehad! En die heeft gelukkig ons leven bepaald. Wat een geschenk om door zo’n gouden randje verbonden te mogen blijven.